| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ilona Lelito Sztab Generalny

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 12:46 am Temat postu: Nowy kształt listy leków refundowanych - 5.O1.O7 |
|
Dn. 5 stycznia 2007 do konsultacji społecznych przekazany zostal projekt nowej listy leków refundowanych. Niestety nei uwzględnono naszych apeli o ujęcie w wykazie leków na ADHD... Koszt miesięczny kuracji to 300-500 zł. ale cóż to dla Ministerstwa Zdrowia...?
Życzymy dzieciom z ADHD by miały bogatych rodziców!!
I PROTESTUJEMY DALEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  _________________ Ilona Lelito - Prezes Polskiego Towarzystwa ADHD
Kampania Społeczna "ADHD - Świat to mało!"
ilona.lelito@ptadhd.pl , www.ptadhd.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 11:59 pm Temat postu: Re: Nowy kształt listy leków refundowanych - 5.O1.O7 |
|
Rozesłaliśmy już pisma i rozsyłamy dalej!!!!  _________________ Ilona Lelito - Prezes Polskiego Towarzystwa ADHD
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 7:03 pm Temat postu: Re: Nowy kształt listy leków refundowanych - 5.O1.O7 |
|
Lista w niewiele zmnienionym kształcie weszła w życie z dniem 1 marca 2007 r... _________________ Ilona Lelito - Prezes Polskiego Towarzystwa ADHD
|
| Powrót do góry |
|
 |
AMika Podforowicz

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 3:06 pm Temat postu: |
|
Ta sprawa utknęla w martwym punkcie? Nie stać mnie na leczenie 2 dzieci częściowa refundacja byłaby wybawieniem dla naszych kieszeni i przypuszczam dla nauczycieli bo leki zastępcze raz działają raz nie ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ag.ma Hetman Wielki Forum

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 9:27 pm Temat postu: |
|
Wszystko to prawda. Ministerstwo jednak jest głuche. Dziś podczas konferencji prasowej zaapelowaliśmy do nich by otwarli oczy na problem refundacji. Czy się coś uda? Nie wiem, my robimy co możemy. _________________ Agata Majda |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vektra Generał Forum

|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 10:42 am Temat postu: |
|
:oops:bo ministrów stać na płacenie po 300 i więcej złotych za leki dlatego są głusi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vektra Generał Forum

|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 9:24 pm Temat postu: |
|
jestem zbulwersowana czytałam nową liste leków i ani jednego na ADHD no szlag człowieka moze trafic na miejscu.Zasiłków stałych nie chcą dawać a leków tez niechca refundować to skąd my rodzice mamy wziąść na to pieniądze??  _________________ ...kiedy znajdziemy się na zakręcie...co z nami będzie?... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brawurka Generał Forum

|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 9:38 pm Temat postu: |
|
Nie wiem skąd. A w sumie kogo to obchodzi? Bo jak człowiek, który ćpał ileś tam lat i załatwił sobie aids i ma na to rentę, to jest sens wierzyć, że coś się zmieni dla normalnych ludzi, którzy nie z własnej winy potrzebują leków?
Ja nie wierzę w żadne obietnice i mydlenie oczu! _________________ kochajmy je takimi, jakimi są! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vektra Generał Forum

|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 9:46 pm Temat postu: |
|
ja juz mamie mówiłam,że jakbym chlała na umór to by mi się wszystko od państwa należało,a jak czlowiek pożądny to wielkie G....się należy _________________ ...kiedy znajdziemy się na zakręcie...co z nami będzie?... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 10:39 pm Temat postu: |
|
Przeciwnie! W końcu MZ wprowadzilo refundację na Concertę! Aż się wierzyć nie chce....  _________________ Ilona Lelito - Prezes Polskiego Towarzystwa ADHD
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chrobry Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 8:05 am Temat postu: |
|
Ja tez w Radiu Z slyszalem ze bedzie ryczalt na leki sluzace leczeniu adhd.Jest szansa ze za miesieczna kuracje concerta bedziemy placili po kilkanascie zl .Wreszcie ktos adhd potraktowal jak chorobe przewlekla . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ilonapc Generał Forum

|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 12:43 am Temat postu: |
|
chrobry podobno 3.20 ma kosztowac concerta _________________ mama trzech synków(8,15,17 lat)15-latek grzeczny inaczej
gg11624210 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 8:03 pm Temat postu: |
|
no i faktycznie concerna kosztuje 3.20 ale nie wszystkie dzieci mogą ją brać a inne też bywają drogie(choć nie aż tak bardzo) ale jak zostawiam miesięcznie ponad 100 zł w aptece to mi szkoda bo mogła bym te pieniądze przeznaczyć np. na basem a w przypadku dziecka z ADHD jest to zalecane. _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
Kasia i duży ADHD-owiec w ciele małego urwiska
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ilonapc Generał Forum

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 8:50 pm Temat postu: |
|
kasiar261, masz absolutną, racje co do refundacji innych leków-to by było zbyt piękne  _________________ mama trzech synków(8,15,17 lat)15-latek grzeczny inaczej
gg11624210 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|