Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Związek flegmatycznego perfekcjonisty z nadpobudliwą

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ADHD - Forum Polskiego Towarzystwa ADHD - Nadpobudliwość psychoruchowa Strona Główna -> Żyć z dorosłym z ADHD
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Flegmatyk
Nowicjusz

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 5:01 pm    Temat postu: Związek flegmatycznego perfekcjonisty z nadpobudliwą Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Mam na imię Jakub, od blisko roku mieszkam ze swoją dziewczyną w jednym domu. Bardzo ją kocham, jednak jest jedna rzecz, która wzbudza we mnie irytację.

Jestem flegmatykiem i perfekcjonistą, żyję we własnym, uporządkowanym świecie, gdzie, może się to wydać śmieszne, wszystko jest zaplanowane, ubrania są posegregowane kolorami, każda rzecz ma swoje miejsce, a w całym domu panuje czystość, mogąca konkurować z salą operacyjną.

Moja dziewczyna, jest nadpobudliwa, zawsze idzie na żywioł, zajmuje się swoją pracą, gdy jest na wczoraj i niesamowicie bałagani. Wiem, że dzięki niej, moje życie jest mniej sztywne, zaś ja wprowadzam, tocząc ciężkie boje, elementy uporządkowania do jej.

Nie cierpię za to jej jednego przyzwyczajenia. Wycierając buty, nigdy nie ustawia wycieraczki, w ten sposób aby środek dłuższego boku, był środkiem progu i aby wycieraczka doń idealne przylegała. Rozmawiałem z nią wielokrotnie na ten temat, jednakże nadal się trzyma swoich starych przyzwyczajeń. Bardzo ją kocham, chciałbym spędzić z nią resztę życia, ale nie wiem co zrobić? Po prostu nie potrafię tego znieść.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
folka72
Hetman Wielki Forum

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 7:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj , Podobno przeciwieństw się przyciągają i jest wesoło ale i męcząco.

To co piszesz to są życiowe drobiazgi ,nie warto na dłuższą metę zwracać na nie uwagi ,bo szkoda Twojego zdrowia , z drugiej strony Ty jesteś za idealny z takim człowiekiem tez ciężko żyć
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Flegmatyk
Nowicjusz

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 7:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na wiele rzeczy mogę przymknąć oko, niemniej ta wycieraczka, to coś, czego nigdy nie mogę znieść. Zawsze poprawiam sąsiadom wycieraczki, tak by były ustawione "równo", zaś myśl o tym, że moja wycieraczka mogłaby krzywo leżeć, jest nie do zniesienia.
Powrót do góry
Margit66
Starszy gaduła

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To kup sobie kwadratową wycieraczkę i jest po sprawie.
Powrót do góry
folka72
Hetman Wielki Forum

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Flegmatyk napisał:
Na wiele rzeczy mogę przymknąć oko, niemniej ta wycieraczka, to coś, czego nigdy nie mogę znieść. Zawsze poprawiam sąsiadom wycieraczki, tak by były ustawione "równo", zaś myśl o tym, że moja wycieraczka mogłaby krzywo leżeć, jest nie do zniesienia.

Ale Ci zazdroszczę że masz ta wycieraczkę na głowie Sad tez tak bym chciała
Ps , ja mam idealnie czysta kuchnię Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Flegmatyk
Nowicjusz

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 9:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margit66 napisał:
To kup sobie kwadratową wycieraczkę i jest po sprawie.

To by nie przeszło. Mam obsesję na punkcie proporcji. Idealna jest 2:3 (złoty podział). Kwadratowa, a zatem o proporcjach 1:1, działałby mi na nerwy jeszcze bardziej, niż krzywo ułożona Sad

folka72 napisał:
Flegmatyk napisał:

Ale Ci zazdroszczę że masz ta wycieraczkę na głowie Sad tez tak bym chciała
Ps , ja mam idealnie czysta kuchnię Very Happy

Na pewno bym coś brudnego u Ciebie znalazł Wink
Powrót do góry
folka72
Hetman Wielki Forum

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 9:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak okna Very Happy ,mieszkam w centrum miasta Very Happy
Powrót do góry
madzia84
Nowicjusz

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiedzialam ze ludzie maja takie zbocZenia:D
zulka80
Formistrz

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 11:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Flegmatyk napisał:

Życie z osobą nadpobudliwą czy chaotyczną( nie musi to być od razu ADHD,o którym w większości mowa na tym forum)napewno do łatwych nie należy ale z Twoich postów wynika ,że również łatwym człowiekiem nie jesteś..I bynajmnie nie jest żaden atak w Twoim kierunku ale myślę ,że powinieneś porozmawiać ze swoją partnerką w taki sposób jak robisz to tutaj oraz przede wszystkim z dobrym specjalstą.Różnego rodzaju manie czy obsesyjne zachowania mogą bardzo utrudniać życie a nie leczone mogą się z czasem nasilac.Wiem co mówię bo sama mam w rodzinie osobę dotkniętą tym problemem.Życzę powodzenia i wytrwałości Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ola2.2
Starszy gaduła

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 1:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli nie możesz zmienić ukochanej dziewczyny, a przywiązany jesteś do wycieraczki ( bardzo) to zmień siebie Embarassed Nie obrażaj się tylko - bo moja propozycja jest jest najprostszym rozwiązaniem. Wydaje mi się , że jesteś własnym zakładnikiem. Wyluzuj bo grożą Ci wrzody Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ADHD - Forum Polskiego Towarzystwa ADHD - Nadpobudliwość psychoruchowa Strona Główna -> Żyć z dorosłym z ADHD Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: