| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
folka72 Hetman Wielki Forum
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 8:21 am Temat postu: |
|
łatanie budżetu państwa ,kosztem rodziny i chorych dzieci fuj ... gdzie my żyjemy ? _________________ Oddział PT ADHD w Kędzierzynie -Koźlu
tel.785 702 595 ( Play)
Kampania Społeczna "ADHD- Świat to mało!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 2:08 pm Temat postu: |
|
Kurcze to jest jakaś masakra co przeczytałam
Kiedy to się zmieni?
Kiedy ci geniusze na wysokich stanowiskach pomyślą o naszych dzieciach i ich rodzicach?
Też teraz staram się o orzeczenie o niepełnosprawność syna, z powodu opieki nad nim nie mam jak podjąć pracy, ale już czuję że łatwo nie będzie.
Tak na prawdę to my rodzice zostajemy przez Państwo pozostawieni sami sobie, a oni myślą tylko o swoich stanowiskach i wysokich pensjach a jak by tak mieli żyć za 900 zł miesięcznie i przechodzić przez koszmar przez jaki my przechodzimy z naszymi urwiskami to pewnie połowa by się powiesiła. Koszmar _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
Kasia i duży ADHD-owiec w ciele małego urwiska
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia101 Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 6:23 pm Temat postu: swiadczenie pielegnacyjna |
|
Witam
Bede sie odwoływać do sądu od decyzji wojewódzkiej.
W powiatowej przyznali tylko pielęgnacyjny, a pisałam również o świadczenie.
Syn ma adhd i zaburzenia schizotypowe.
W drukach do powiatowego lekarz nie wpisał zaburzeń schizotypowych
tylko nadpobudliwość, zaburzenia opozycyjno-buntownicze i zaburzenia zachowania.
Może to było za mało na przyznanie mi świadczenia.
Teraz mam dodatkowe zaświadczenie od psychiatry, który napisał o adhd, zab. opoz.-buntow., i zaburzenia schizotypowe.
Szukam kogoś aby pomógł mi napisać odwołanie do sądu.
Jak również chciałam spytać czy mam jakieś szanse na otrzymanie tego świadczenia, okropnie boję się tego sądu.Przyznam, że mam już dosyć tej ciągłej walki, taka bezsilność.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
malgosiakgb Generał Forum

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 12:35 pm Temat postu: |
|
Odwołanie piszesz jak zwykłe podanie, zawsze trzeba próbować a nie poddawać się od razu. Nie wiem jakie masz szanse bo teraz coś się tam zmieniło i zaostrzyli kryteria. Moja Angela dostała pielęgnacyjny tylko dlatego że się jeszcze uczy bo jak mi powiedzieli na komisji "na ADHD nie dają wcale". _________________ Prezydent zwykłych ludzi jak ja www.sklepowicz.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:11 pm Temat postu: |
|
"na ADHD nie dają wcale".[/quote]
zlożyłam papiery w grudniu...czekam jak wezwą nas na komisję.chorym na ADHD nie dają!!!!!!!!
Ok pójdę żebrać bo nie mogę pracować, albo inaczej zaniedbam syna i pójdę do pracy.......jeśli jakiś polityk to czyta , to niech przeczyta...
MARZĘ O TYM BY IŚĆ DO PRACY, DO LUDZI, BY ZACZĄĆ ŻYĆ , ALE NIE MOGĘ BO NA KAZDEJ PRZERWIE LEKCYJNEJ JESTEM U SYNA W SZKOLE, NIE PÓJDĘ DO PRACY NA NOC GDYŻ NIE ZOSTAWIĘ DZIECKA SAMEGO W DOMU, FAKT MOGĘ WYNAJĄĆ OPIEKUNKĘ......... W MOIM MIEŚCIE BIORĄ OK. 10 ZL ZA GODZINE A JA ZAROBIĘ OK 9-11-ZŁ, WIĘC GDZIE TU SENS. KOGO TO OBCHODZI JAK MY RODZICE DAJEMY SOBIĘ RADE Z DZIEĆMI-BO PRZECIEŻ NASZE DZIECI Z ADHD , TO DZIECI ŹLE WYCHOWANE ...........TYLKO SZKODA ŻE WY NA STOŁKACH ZAPOMINACIE ŻE TO JEST CHOROBA A NIE NASZ WYMYSŁ
Sorry chyba nerwy mi puściły- ale jestem tylko człowiekiem  _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
malgosiakgb Generał Forum

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 10:43 pm Temat postu: |
|
Mnie też nerwy puszczają. Angela i mój 3,5 latek mają zasiłki pielęgnacyjne, na młodszą córkę nie dostaję nic bo ma pecha w chorobie (AZS nie kwalifikuje do zasiłku pielęgnacyjnego). Ja sama wychowuję dzieci, dziadkowie mieszkają ponad 120 km od nas, w okolicy żadnej rodziny, ja nie mogę iść do pracy bo z kim dzieci zostawić a pracować i opłacać opiekunkę to skórka nie warta za wyprawkę. Zresztą która opiekunka będzie latała jak kot z pęcherzem do szkoły na każde wezwanie, kto dopilnuję aby dzieci uczyły się w domu, odrabiały lekcję itp (Angela ma już 2 lata do tyłu) jak ja byłabym padnięta po pracy ? Taka kwadratura koła, ale kogo to obchodzi ?
Ja się cieszę że chociaż na dwójkę mam zasiłek pielęgnacyjny, choć te pieniądze na leki nie wystarczą, nie mówię już nawet o dojazdach do specjalistów (z Angelą do Koszalina, z młodszą córką do Szczecina, a z maluszkiem do Wałcza-pulmonolog i do Koszalina-kardiolog). Jeżdżę w trzy różne strony, w każdą co najmniej 70 km. O świadczeniu pielęgnacyjnym nawet nie marzę bo nawet moje odwołanie do Szczecina nie przyniosło żadnego skutku, więc żyję gorzej jak skromnie i modlę się tylko aby nie pogorszył się stan zdrowia moich dzieci, albo żebym sama była zdrowa (mam nadciśnienie). _________________ Prezydent zwykłych ludzi jak ja www.sklepowicz.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 11:59 am Temat postu: |
|
I jak to zmienić?
Może powinno być jeszcze głośniej o ADHD, może wtedy były by szanse na jakieś zmiany w przepisach?
Pewnie gdyby karali za marzenia, to bym dostała dożywocie  _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 3:43 pm Temat postu: |
|
| kasiar261 napisał: | I jak to zmienić?
Może powinno być jeszcze głośniej o ADHD, może wtedy były by szanse na jakieś zmiany w przepisach?
Pewnie gdyby karali za marzenia, to bym dostała dożywocie  |
Na samo ADHD niestety nic się nie należy ,można dostać w przypadku powikłań ADHD . _________________ Oddział PT ADHD w Kędzierzynie -Koźlu
tel.785 702 595 ( Play)
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 11:29 am Temat postu: |
|
A co zalicza się do powikłań ADHD ? _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 10:13 pm Temat postu: |
|
Byliśmy na komisji ......... szkoda słów by to opisywać............
Napisaliśmy już odwołanie i jutro składam .
Mlodemu nic nie przyznali bo nie wymaga opieki i mojej pomocy ....... _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:10 am Temat postu: |
|
Jak komisja swoją decyzję uzasadniła ? _________________ Oddział PT ADHD w Kędzierzynie -Koźlu
tel.785 702 595 ( Play)
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:22 pm Temat postu: |
|
Uzasadnienie
" Po dokonaniu analizy dokumentacji medycznej, na podstawie bezpośredniego badania lekarskiego specjalisty psychiatry dzieci i młodzieży , oceny psychologa, w oparciu o standardy postępowania orzeczniczego oraz kryterja oceny niepełnosprawności u osób do 16 roku życia , skład orzekający uznał, iż posiadane schorzenia powodują zaburzenia funkcj organizmu nie kwalifikujące do osób niepełnosprawnych"
Z dokumentami się nie zapoznali wcześniej bo nawet nie wiedzielu że młody był w szpitalu , a jeśli chodzi o komisje to jeden wielki absurd , pytali o przebieg ciąży i czy młody zapina sam koszulę oraz wiąże buty i to na tyle. _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:24 pm Temat postu: |
|
Czyli nic nowego ... trzymam kciuki za odwołanie . _________________ Oddział PT ADHD w Kędzierzynie -Koźlu
tel.785 702 595 ( Play)
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 9:38 pm Temat postu: |
|
Jesteśmy po kolejnej komisji-odwoławcza-
I byłam trochę zaskoczona bo nie ma czegoś takiego jak powikłania ADHD -
W komisji , okazalo się że była znajoma (szkoda że wcześniej nie wiedziałam że tam pracuje )
Na ADHD nie dają wogólę , i nie ma nawet na żadne powikłania , fakt jeśi jest ADHD i padaczka , lub moczenie nocne czy brudzenie się kałem czy też jakieś inne choroby to fakt, ale na ADHD czy powiklania , nie ma tego świadczenia
Może wcześniej przepisy były inne, nie wiem , ale teraz niestety tak to wygląda _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
gg 11287605
Ostatnio zmieniony przez kasiar261 dnia Pon Mar 15, 2010 8:39 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|