| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ojerry Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 10:45 am Temat postu: kto może wypisać receptę na concertę |
|
Czy tylko psychiatra lub neurolog, czy także rodzinny? Jeśli rodzinny to na jakiej podstawie?
Obecnie chodzę do psychiatry, ale jak wszystko wyregulujemy to wolałbym po recepty chodzić ulicę obok a nie na drugi koniec miasta  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
folka72 Hetman Wielki Forum
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 6:50 pm Temat postu: |
|
Myślę że może ale musi mieć podstawy ,ja np brałam od rodzinnego leki p.padaczkowe dla syna na podstawie zaświadczenia od neurologa. Te przepisy się zmieniają ,spytaj rodzinnego o taką możliwość. _________________ Oddział PT ADHD w Kędzierzynie -Koźlu
tel.785 702 595 ( Play)
Kampania Społeczna "ADHD- Świat to mało!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 8:22 pm Temat postu: |
|
concerta jest tylko i wyłącznie na różową recepte a z tego co wiem to lekarze rodzinni takich nie mają _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
Kasia i duży ADHD-owiec w ciele małego urwiska
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ilona Lelito Sztab Generalny

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 1:35 pm Temat postu: Re: kto może wypisać receptę na concertę |
|
| Ojerry napisał: | Czy tylko psychiatra lub neurolog, czy także rodzinny? Jeśli rodzinny to na jakiej podstawie?
Obecnie chodzę do psychiatry, ale jak wszystko wyregulujemy to wolałbym po recepty chodzić ulicę obok a nie na drugi koniec miasta  |
Lek. rodzinny jak najbardziej może! Zgodnie ze standardami leczenie farmakologiczne winien rozpocząć psychiatra, ale kontynuować może lekarz rodzinny. Co do neurologa to też może. _________________ Ilona Lelito - Prezes Polskiego Towarzystwa ADHD
Kampania Społeczna "ADHD - Świat to mało!"
ilona.lelito@ptadhd.pl , www.ptadhd.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|