| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
vektra Generał Forum

|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 4:24 pm Temat postu: szkoła integracyjna |
|
Mam pytanie w moim mieście jest szkoła integracyjna,która nie chce mi przyjąć mego ADHD-ka twierdząć,że jest szkoła integracyjną dla dzieci z dysfunkcją ruchu.Czy rzeczywiście może być coś takiego? dodam,ze szkoła nie jest moim rejonem _________________ ...kiedy znajdziemy się na zakręcie...co z nami będzie?... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kucmier Nadforowicz

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 8:54 pm Temat postu: |
|
Szerze mówiąc pierwsze słyszę, żeby szkoła integracyjna była podzielona ze względu na dysfunkcje, ogólnie jest to szkoła dla dzieci z różnymi dysfunkcjami. _________________ mama adhdka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vektra Generał Forum

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 9:09 pm Temat postu: |
|
mnie tez sie tak wydawało,ale nawet w poradni mówią ze mi dziecka nie przyjmie ta szkoła bo jest szkołą dla dzieci z dysfunkcja ruchu _________________ ...kiedy znajdziemy się na zakręcie...co z nami będzie?... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kucmier Nadforowicz

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 9:15 pm Temat postu: |
|
Coś nowego, ale jeżeli tak mówią to może tak jest.  _________________ mama adhdka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar261 Nadforowicz

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:33 pm Temat postu: |
|
Mieliśmy orzeczenie o klasie integracyjnej dla syna i nic z tego nie wyszło bo klasy integracyjne nie są dla dzieci z ADHD.
Wytyczne z Warszawy są takie że nasi ADHDowcy mają chodzić do szkół ogólnodostępnych, natomiast szkoły są zobowiązane do tego by kadra pedagogiczna była odpowiednia przygotowana do pracy z naszymi urwiskami.
Wiem że pisałyście o szkole integracyjnej ale myślę że szkoła a klasa integracyjna to prawie to samo
Pozdrawiam _________________ Nie zgadzam się na "nie" jako odpowiedź , kiedy wierzę , że jest lepsze rozwiązanie.
Kasia i duży ADHD-owiec w ciele małego urwiska
gg 11287605 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vektra Generał Forum

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 2:49 pm Temat postu: |
|
koszmar jak dla mnie wiadom przecież,ze dziecko takie lepiej funkcjonuje w małej grupie a takie właśnie są klasy integracyjne _________________ ...kiedy znajdziemy się na zakręcie...co z nami będzie?... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|