Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Mój synek ma ADHD

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ADHD - Forum Polskiego Towarzystwa ADHD - Nadpobudliwość psychoruchowa Strona Główna -> Brak mi sił..
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I jeszcze jedno........
Jestem bardzo dumna z mlodego bo widzę że sie bardzo stara i widzę że go to bardzo wiele kosztuje.
Naprawdę jego zachowanie się bardzo zmieniło. To jest wspaniały chlopiec który zdaje sobie sprawę że jest "coś z nim nie tak" ale bardzo nad sobą pracuje, czasem aż mnie szokuje- pozytywnie Smile

Kasia i duży ADHD-owiec w ciele małego urwiska
gg 11287605
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 9:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jutro mamy z młodym stawić się na komisje ds. niepełnosprawności......po niekąt czuję się jak bym miała stawić się w kolejce po jałmużnę Evil or Very Mad

gg 11287605
Powrót do góry
zulka80
Formistrz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 9:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Błędne myślenie Kasiu.

Nigdy w ten sposób starałam się nie myśleć (mimo ,że rzeczywiście kwoty jakie dzieci dostają z tego tytułu nie są wielkie), ponieważ ta" niewielka kwota" chociaż w jakimś stopniu pokrywa wizyty u lekarzy czy leki.To im się po prostu należy.
Tak już jakoś mam ,że z każdej sytuacji wybieram sobie tę bardziej pozytywną stronę i jest łatwiej. Smile Polecam:)
Powrót do góry
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuza chyba mi nie przeszło....ciąg dalszy czarnych dni Evil or Very Mad

Tak masz racje, to naszym dzieciaczką się należy , przcież jak byśmy miały wybór to wiadomo że byśmy wolały by nie miały ADHD

Chyba jestem pesymistką ...........bo już czuję te jutrzejsze Sad spojrzenia i pytania

gg 11287605
Powrót do góry
zulka80
Formistrz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 10:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wrzuć na gg to już ja Ci rozjaśnię te czarne dni Very Happy
Powrót do góry
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 10:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O nie , tylko nie to Laughing normalnie zaczynam się Ciebie bać Laughing Laughing
Żartowałam Zuza.

Gdyby nie Ty ......Ty już sama wiesz..........
Dzięki Ci śliczne

Fajnie że jest ktoś na kogo zawsze można liczyć.
Zuzka - kurcze- nawet nie wiesz jak mi wtedy pomogłaś

gg 11287605
Powrót do góry
zulka80
Formistrz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 10:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No chyba po to mamy to forum i siebie.I tak jak mówiłam !!! kuleżanko Laughing
Powrót do góry
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 9:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czasem nie mam siły do moich rodziców, ja swoje , oni swoje.
Chyba tu tylko cud sprawi że w końcu zrozumieją że to choroba i przestaną mnie obwiniać za zachowanie młodego.

Byliśmy dziś na zespole orzekającym, oczywiście moje kochanie zachowywało się jak aniołek.....decyzja 16 lutego.......

gg 11287605
Powrót do góry
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 10:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio troche poczytałam na temat zespołu Aspergera.
To jest bardzo zblizony "temat" do ADHD.
I tak jakoś mi przyszło do głowy czy młody na pewno ma ADHD a może ma ten zespół. Można jakoś w prosty sposób odróżnić jedno od drugiego?

Już nawet wiem że dostanę odpowiedź że wszystko jest w internecie i moge poczytać Confused ale trochę idę na łatwiznę , choć nie do końca bo młody rozpoczął ferie Shocked i to cud że daje mi teraz posiedziec przy komputerze Twisted Evil

gg 11287605
Powrót do góry
folka72
Hetman Wielki Forum

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 10:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiar261 napisał:
Ostatnio troche poczytałam na temat zespołu Aspergera.
To jest bardzo zblizony "temat" do ADHD.:
?

Wiesz Kasiu ,z tego co piszesz tylu specjalistów "oglądało" Młodego i jakoś nikt na to nie wpadł .... chyba daje do myślenia ...

Cytat:
Już nawet wiem że dostanę odpowiedź że wszystko jest w internecie i moge poczytać :

Moja jedna rada ! internet w 90% to iluzja ... zadaj pytanie lakarzowi , psychologowi ,nigdy nie sugertuj się internetem !

Cytat:
młody rozpoczął ferie Shocked i to cud że daje mi teraz posiedziec przy komputerze Twisted Evil

To co on robi ? maltretuje Cię na zabawy czy sam rządzi kompem ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 11:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olu nie wiem o co Ci chodzi że daje to wiele do myslenia

Tak, młodego widzialo wielu specjalistów i dziękuję za tych specjalistów skoro przez tyle lat wiedziałam że jest coś nie tak i jak wariatka chodziłam od jednego do drugiego i wszyscy " ale o co pani chodzi, przecież to tylko dziecko" a w pierwszej klasie nagle okazało się że faktycznie coś jest nie tak.

jak pomyślę o tych straconych latach to wyć mi się chce. Przez tyle lat robili ze mnie przewrażliwioną mamusię a teraz sami wiecie jak jest

INNY PRZYKŁAD

Misiek ma 4 lata..........

Mama : Pani doktor coś jest nie tak , kupuje dziecku ubranka nie dlatego że z nich wyrasta tylko dlatego że je zniszczył

Lekarz : Pani Kasiu wszystko ok. synek jest po środku siatki centylowej , niech się pani o nic nie martwi.........wszystko jest ok.

ROK PUŹNIEJ

mama : pani doktor coś jest nie tak , syn ma 5 lat i chodzi tego lata w tych samych sandałkach co rok temu ( sandałki kupione pod koniec zeszłego lata więc jeszcze ocalały, bo średnio buciki kupowane raz na miesiąc Crying or Very sad )

Lekarz : pani Kasiu wszystko ok , dziecko mieści się w siatce centylowej i nie ma powodu do obaw

8 MIESIĘCY POTEM Evil or Very Mad

dziecko dostaje skierowanie do szpitala na CITO bo juz nie mieści się w siatce centylowej i jednak , niestety potwierdza się że dziecko prawie dwa lata nie rosło, szpital , badania , wyniki bardzo złe, ale nie aż tak złe by NFZ ( wtedy kasa chorych)dało hormon wzrostu a dla nas? propozycja - leczenie ok 8.000-10.000 tyś miesięcznie Exclamation Exclamation Exclamation przy dobrych wiatrach tylko kilka miesięcy leczenia

Mam dość lekarzy , dwa razy się przejechałam i wolę się spytac o radę doświadczonej matki niż cudownych lekarzy

gg 11287605
Powrót do góry
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 11:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ps. jak w szpitalu wykonali mlodeku wiek kostny ( RTG nadgarstka) to okazało się że w wieku prawie 6 lat wiek kostny miał na poziomie dziecka 2 lata i osiem miesięcy

gg 11287605
Powrót do góry
folka72
Hetman Wielki Forum

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 11:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Doświadczona matka nie zastąpi lekarza , moj syn długo odbiegal od norm .. bo był to efekt leków ! teraz jest ok ale ma 13 lat ! Ja mam lekarzy ,którzy się znają i mi tłumaczą a nie ja im .... od rodzinnego po specjalistow .... cóż chyba mamy szcześćie Wink a co do dokladnych badań wstecz ,to musialam bym sprawdzic w dokmentacji ,bo oprócz ADHD ka mam jeszcze dzieci ,męza i własny kawałek zycia i tak dokładnie nie pamiętam wszystkiego Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kasiar261
Nadforowicz

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 11:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mam męża i dziecko - wlasnego kawałka życia już raczej nie- a jeśli chodzi o lekarzy to najwyraźniej miałam pecha Crying or Very sad

Mlody nie rządzi komputerem , jego rządzenie po moim trupie Twisted Evil
Zawsze jak chcę chwilę dla siebie - oczywiście wcześniej go o ty uprzedzam- to misiek chce być w centrum zaiteresowania, nawet jak idę do wanny to młody co chwila stoi pod drzwiami bo coś akurat jest tak istotne że nie może poczekać.

Mama wie jak to wygląda i w takich sytuacjach oczywiście po wcześniejszym uprzedzeniu dziecka, po prostu nie reaguje np. jak jestem w wannie i młody mi za drzwiami nawija to ja po prostu się nie odzywam i tak samo jesśli chodzi o kom , tylko że wtedy ciężko się skupic na czytaniu czy pisaniu jak nawija pod noskiem.

Teraz śpi tylko że mama zaraz zapałki wstawi w oczka Very Happy

To jest tak naprawdę czas dla mnie - jak misiek śpi- tylko że o 6-stej rano będzie mnie szturchał o ramie z zapytaniem : MAMO ŚPISZ?

gg 11287605
Powrót do góry
ola2.2
Starszy gaduła

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 2:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiu, jak tak czytam o twoich staraniach i poszukiwaniach to wyć się chce, bo twoje starania były odbierane źle przez specjalistów - a problem był - i powinien być przez nich zauważony. Dobrze, że dajesz radę i trzymasz się swoich racji - szukasz wyjaśnienia.
Mnie też długo specjaliści traktowali jak kogoś kto wmawia chorobę w dziecko a "specjalistom" wciska kit. Czułam się okropnie - wyglądało na to że krzywdzę dziecko.
Na szczęście trafiłam w końcu na fajnych ludzi (tylko, że psychiatra na pierwszej wizycie przepisał synowi lek i pouczył, że mam zacząć od zaraz bo to już najwyższy czas i nie odstawiać bo będą problemy, a nie mieliśmy jeszcze pewności, że lek jest niezbędny). I tu pomógł...pediatra, mądra pani doktor powiedziała, że radzi zaczekać do 100% pewności, syn nie był niebezpieczny ani wobec siebie ani dla innych. I okazało się, że leki nie były niezbędne, wystarczyła praca z dzieckiem, terapia i wsparcie. Dziś widzę, że było warto czekać.
Ale są przypadki, że leki są niezbędne a droga do właściwej diagnozy długa i wyboista. Cierpi dziecko, rodzice a środowisko wie swoje, tj., że dziecko niewychowane a rodzice leniwi - smutne to, że często nie przyjmują do wiadomości problemu ani dziadkowie, ciocie, wujkowie, sąsiedzi...........
Jak dobrze, że Kasia i Zuzia mają tyle siły i wiary w swoje ukochane dzieci. Wiem, że czasem padacie na twarz, życzę wam abyscie były coraz silniejsze. Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ADHD - Forum Polskiego Towarzystwa ADHD - Nadpobudliwość psychoruchowa Strona Główna -> Brak mi sił.. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Następny
Strona 11 z 12

Skocz do: